2011. április 26., kedd

Olasz Tengergyümölcsés Penne



Nagyon egyszerű, nagyon finom és viszonylag olcsó, ahhoz képest, hogy nem egy szimpla zsíros kenyérről van szó.:)
Sokan azt hiszik, hogy ezek a különleges ételek baromi drágák és pepecselős a munka velük, pedig egy izmos gulyás leves is drámaibb a konyhában. A Sárkánycenterben van egy jól bevált Kínai üzlet, ahol szinte csak ilyen különleges hozzávalókat lehet vásárolni. Elég sűrűn járunk oda mi is, mivel elérhető áron van minden és elég jó az áru. Például, ami a receptben is van, 1 kg tengergyümölcse mix 1000-1500ft. között van. Elöljáróban ennyit, biztos lesz majd olyan recept is, amiben bővebben regélek erről.


Tehát:


  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg tengergyümölcse mix
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 15 dkg teavaj
  • 3 dl fehérbor
  • só/vegeta
  • bors
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 1 csomag penne tészta

A teavajat egy Wokban takaréklángon felolvasztom, addig a hagymát nagyon durván picire felaprítom és a már gyöngyöző vajon párolom. A fokhagymát belereszelem és fedő alatt folytatom a párolást. Addig átmosom langyos víz alatt a tengergyümölcsét és hagyom lecsöpögni. Amikor a hagyma üveges és egy krémes állagot vett fel, hozzá zuttyantom a herkentyűket, sózom-borsozom, ráfacsarom egy citrom levét majd felöntöm fehérborral és 10 percig főzöm. Az utolsó 5 percben hagyom összesűrűsödni a tejszínnel. Pennével, parmezánnal megszórva tálalom. Magamnak még szoktam rá löttyinteni kevés szezám olajat, isteni.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése